Olja Lozica, Portret

Kao dramaturginja i asistentica režije radila je još za vrijeme studiranja na produkcijama u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, ZKM-u, Teatru EXIT, Teatru &TD, Kazalištu Trešnja i drugim kazalištima. Od 2010. godine radi autorske projekte: ‘Reces i ja’ (Teatar EXIT u Zagrebu), ‘Prasac koji gleda u sunce’ i ‘Divan dan’ (Kazalište Marina Držića u Dubrovniku), ‘Sada je, zapravo, sve dobro’ (ZKM u Zagrebu), ‘Darmarzemska’ (Gradsko kazalište lutaka u Splitu), ‘Gozba’ (Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu), ‘Vincent’ (HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci), ‘Nevidljivi grad’ (Splitsko ljeto), ‘Prvi put kad sam ti vidjela lice’ (Teatar &TD u Zagrebu), i dr.

Uz autorske projekte u kojima nastupa kao spisateljica i redateljica, režira i tekstove drugih autora: ‘Radnice u gladovanju’ (tekst: G. Ferčec, ZKM u Zagrebu), ‘Mala Moskva’ (tekst: T. Zajec, Playdrama, HNK u Splitu), ‘Regoč’ (HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci), ‘U znaku vage’ (tekst: R. Marinković, HNK u Zagrebu), ‘Šest lica traži autora’ (tekst: L. Pirandello HNK u Splitu), i dr. Za svoj je rad do sada nagrađivana nagradama Marul, Nagradom hrvatskog glumišta, Zlatnim smijehom, Zlatnom Žar pticom, nagradom ASSITEJ-a i dr.

Diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2006. godine.

Od 2006. do 2010. godine je radila kao vanjska suradnica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a trenutno je asistentica na istoj Akademiji na studijskom programu Gluma, na Katedri za scenski pokret (asistentica profesorice Ivice Boban) te na Katedri za glumu (asistentica profesorice Helene Buljan).

Nastavnica je na kolegijima Gluma I i II te Filmska gluma II u okviru preddiplomskog studija Glume i medija.

Katedra:
Gluma
Studij/i:
GIM
Email:
olja.lozica@apuri.uniri.hr

Kolegiji

Naziv
ECTS
Semestar
Razina
Za studije
Prostorija
Detaljni opis
Gluma I
Gluma I
6
I
Prijediplomski
  • GIM
​26/II
Gluma II
Gluma II
6
II
Prijediplomski
  • GIM
​26/II
Gluma III
Gluma III
6
III
Prijediplomski
  • GIM
​31/II

Radovi nastavnika

Olja Lozica Projekt Sest Lica Trazi Autora 2
Olja Lozica Projekt Sest Lica Trazi Autora
Olja Lozica Projekt Gozba
Olja Lozica Projekt Radnice U Gladovanju 2
Olja Lozica Projekt U Znaku Vage
Olja Lozica Projekt Radnice U Gladovanju
Olja Lozica Projekt Regoc 2
Olja Lozica Projekt Regoc
Olja Lozica Projekt U Znaku Vage 2