Centre ustrojava Akademija radi povezivanja i unapređivanja umjetničke prakse i visokog obrazovanja. Djelatnost Centara usklađena je sa strateškim ciljevima razvoja Akademije te pridonosi njezinoj vidljivosti u javnosti i suradnji s vanjskim dionicima. U rad Centara uključuju se studenti diplomskih studija i Alumni s ciljem stjecanja prakse za tržište rada.

Djelatnost Centra je promocija Akademije oblikovanje, priprema i realizacija jednostavnih komercijalnih projekata, izrada stručnih i umjetničkih radova iz područja grafičkog dizajna, tiskanje manjih naklada jednostavnih grafičkih proizvoda, briga o radu stroja za digitalni tisak te ostale aktivnosti iz domene grafičkog dizajna i produkcije.

Kontakt

Centar za inovativne medije osnovan je pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, 2017. godine s ciljem povezivanja novomedijske umjetnosti, znanosti i tehnologije, na temeljima etike, ekologije i samo-održivih sustava.

CIM surađuje s drugim fakultetima Sveučilišta u Rijeci, na kojima se istražuju nova područja znanosti, te s drugim sveučilištima, institutima i ostalim kulturnim institucijama u stvaranju interdisciplinarnih i novomedijskih projekata.

CIM djeluje na nacionalnoj i međunarodnoj razini okupljajući priznate domaće i međunarodne umjetnike, znanstvenike i teoretičare u svrhu istraživanja i predstavljanja najnovijih dostignuća u suvremenoj umjetnosti, znanosti i tehnologiji.

Ciljevi centra su: promicanje umjetnosti kao važnog posrednika i pokretača promjena u svim segmentima društva, educiranje o primjeni najnovijih tehnologija u umjetnosti te poticanje na društvenu raspravu o mogućnostima funkcionalnijeg, kreativnijeg, raznovrsnijeg i dostupnijeg učenja. Navedene ciljeve centar će ostvarivati kroz sljedeće aktivnosti: radionice, predavanja, izložbe, tribine rezidencijalni programi te izdavanje zbornika radova, a koje su namijenjene široj javnosti.

Program CIM-a nudi mogućnosti inovativnih pristupa na području primijenjenih umjetnosti, 3D printinga, mikroskenera, virtualne (VR) i augmentativne stvarnosti (AR), interaktivnog videa, kompjuterske grafike i animacije, te raznih aspekata kreativnog stvaralaštva pod kojim se podrazumijeva primjena suvremene glazbe i zvuka u medijskom okružju (film, video i Internet).

Obavijesti centra
Kontakt

Centar za karijere Akademije primijenjenih umjetnosti pruža profesionalnu podršku studentima temeljenu na obrazovnoj kvaliteti, umjetničkoj struci i razumijevanju individualnih potreba studenata.

Pružanje podrške studentima pomaže razvoju osobnih potencijala s ciljem ostvarivanja uspješne karijere tijekom i nakon završetka studija kroz informiranje, praćenje, savjetovanje, edukaciju i pripremu za tržište rada.

Savjetovanje studenata i studentica je predviđeno kao organizirano predavanje, prezentacija, radionica za ciljane skupine i individualno prema osobnim potrebama.

DOKUMENTI
KONTAKT
Voditeljica
Prof. art. Letricija Linardić
KONTAKT
Voditelj
Prof. art. Hrvoje Urumović
KONTAKT
Voditelj
Doc. art. Robert Mijalić

Quark – Centar za keramiku osnovan je 2018 godine i djeluje pri Sveučilištu u Rijeci – Akademiji primijenjenih umjetnosti , s ciljem daljnjeg istraživanja i produkcije u mediju keramike, van nastavnih programa. Novi načini i metode primjene keramike odnose se prvenstveno na istraživanja u području objekt-dizajna te interdisciplinarna istraživanja u sklopu međunarodnih, međuinstitucionalnih i sveučilišnih umjetničko-znanstvenih projekata, isto kao i projekata u suradnji s privrednim sektorom.

Quark je centar manjeg kapaciteta, koncipiran tako da se može dalje razvijati i proširiti svoje djelovanje, isto kao i uključiti u svoj rad alumnije, umjetnike, studente, dizajnere, arhitekte, znanstvenike te osobe zainteresirane za razvoj komercijalnih projekata.

Primjena novih tehnologija samom mediju keramike daje novu dimenziju i smisao te se keramika kao materijal pokazao kao višestruko pogodan za 3d print, kojim se ne dobiva samo prototip već i gotov proizvod a u slučaju neuspjelog printa, reciklaža materijala iznosi oko 98%. Utoliko, tradicionalne metode izrade u kombinaciji s novim tehnologijama predstavljaju relativno neistraženo područje te otvaraju nove i nebrojene mogućnosti za daljnja istraživanja, od umjetničkih predmeta i objekt dizajna do izrade elemenata primjenjivih u arhitekturi.

Kontakt
Mentor Drži Dva Objekta Od Gline Koja Printana 3d Printerom, Quark centar za keramiku
Quark centar za keramiku
Prezentacije Oblikovanja Etiketa Za Vino, Centar za dizajn i produkciju
Centar za dizajn i produkciju
Gost Predavač Prezentira Uz Projekciju, Centar za inovativne medije
Centar za inovativne medije
Studentica Pokazuje Rad Na Digitalnom Tabletu, Centar za inovativne medije
Centar za inovativne medije
Svijetleći Objekt Nastao U Produkciji Quark Centra
Quark centar za keramiku