Nikola Nenadic

Djeluje kao umjetnik na hrvatskoj i međunarodnoj likovnoj sceni kao član međunarodne grupe likovnih umjetnika MUSKETEERS, koja tematski i na poziv ministarstava raznih europskih država izrađuje i postavlja skulpture na trgovima gradova u Europi i Balkanu. Osim kiparstva, djeluje u izvedbenim umjetnostima s riječkom grupom umjetnika pod nazivom ‘Kiparski utorci Ž. Violića’ s kojima je nastupio na 13. Hrvatskom trijenalu kiparstva u gliptoteci HAZU, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te u MMC-u Palach. Sudjeluje i u urbanističko-arhitektonskim projektima s tvrtkom Urbanistički studio Rijeka kao dizajner vizualnih identiteta eksterijera, odnosno urbanističke opreme na trgovima, parkovima, pomorskim rivama i lukobranima. U likovnom je izrazu od struke prepoznat po izradi skulptura od metala i kamena koje se mogu pronaći u raznim galerijama te privatnim kolekcijama. Član je likovnih udruga HDLU Rijeka i HULU Split.

Diplomirao je kiparstvo 2009. godine na Accademia di belle arti u Veneciji, u klasi profesora Andrea Grassija i Giuseppea la Brune. Nakon završetka studija godinu dana provodi u toskanskom gradiću Pietrasanta na Master artigianali marmisti – majstorskim radionicama usavršavanja tehnika obrade mramora i kamena.

Asistent je na grupi kolegija iz područja kiparstva na preddiplomskom i diplomskom studiju Primijenjene umjetnosti. Voditelj je kiparskih radionica.

Katedra:
Kiparstvo
Studij/i:
PU
Email:
nikola.nenadic@apuri.uniri.hr