"Kodiranje kao koncept umjetnosti", predavnje je na Engleskom jeziku.

U okviru manifestacije Glowing Globe, Science-Fiction-Art, a u suradnji s Muzejom Suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebi, Wolf Lieser će održati predavanje i prezentaciju "Kodiranje kao koncept umjetnosti" , u dvorani Gorgona u 18 sati.

Ideja da se estetski koncept kondenzira s kodiranjem u algoritam bila je revolucionarna u 1960-ima. Izazov je izabran od strane nekih umjetnika vizionara zastupljenih u Avangardi u umjetnosti. TTrebalo je 50 godina prije nego što je svijet umjetnosti konačno priznao potencijal i pionirske napore ovih umjetnika. Digitalna umjetnost je u svojoj srži umjetnost koja se temelji na kodu nastalom novim razvojem učenja stroja, umjetne inteligencije, proširene i virtualne stvarnosti. Ova umjetnička forma uglavnom uveliko utjeće na suvremenu umjetnost u 21. stoljeća. Izbor umjetnika i njihovih umjetnina predstavljenih od DAM Galerije u Berlinu su

BANZ & BOWINKEL, Peter BEYLS, Eelco BRAND, DRIESSENS & VERSTAPPEN, Carla GANNIS, Jean-Pierre HÉBERT, Joan LEANDRE, Patrick LICHTY, Lorna MILLS, Manfred MOHR, Vera MOLNÁR, Frieder NAKE, Casey REAS, Roman VEROSTKO, Mark WILSON.