Šetnja sjećanja – projekt u nastajanju započeo je izložbom fotografija i plakata na vanjskim panoima kampusa UNIRI koja se je održala od 3. - 28. 2. 2020. Prikazane su fotografije iz radnog filmskog materijala snimaka od Trsatske Gradine, preko kampusa Sveučilišta do Astronomskog centra, S. Križ., a snimanih s kamerom za snimanje 360°. Pomoću mobitela usmjerenog na QR kod, putem aplikacije, mogu se vidjeti izvadci filmskih sekvenca s YouTube kanala Centra za inovativne medije, Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Nakon izložbe na vanjskim prostorima Kampusa, projekt se prikazuje na Akademiji primijenjenih umjetnosti uz dodatnu primjenu očala za virtualnu stvarnost.

Projekt su osmislile Ingeborg Fülepp i Dijana Protić. Suradnici na projektu su snimateljica 360° videa Tena Bošnjaković, glumica Denis Kirinčić, montažu i programiranje virtualne i proširene stvarnosti te obrade fotografija ostvario je Marko Mrvoš, dizajn vizualnih komunikacija osmislila je Korina Hunjak, dizajn zvuka skladao je Matko Baričević, a tisak plakata izveli su Ivan Vranjić i Sebastijan Mujić.

Projekt je sufinanciran od Sveučilišta u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus te od UNIRI projekta za Interdisciplinarno istraživanje i primjena novomedijskih tehnologija u umjetnosti virtualne stvarnosti.