“Virtualna radionica” nudi studentima upoznavanje mogućnosti stvaranja animiranih, interaktivnih sadržaja u virtualnoj stvarnosti (VR) pomoću programske opreme Blender i Blend4Web, koji se mogu lako integrirati u web stranice.

Radionica je primjerna za potpune početnike kao i za one koji su već upoznati sa specifičnostima rada u 3D programima. Nastava počinje upoznavanjem programa Blender koji je vodeći open source 3D računalni softver za stvaranje animacija, vizualnih efekata, 3D virtualnih i tiskanih modela, interaktivnih aplikacija i videoigara. Nastavit će se s dodatkom Blend4Web u kojem će se dodati interaktivnost i virtualna stvarnost.

Cilj radionice je da studenti na temelju vlastitog umjetničkog ili dizajnerskog koncepta nauče osnove modeliranja, animiranja i vizualnog programiranja interakcija. Svoje autorske projekte studenti će moći promatrati u web browseru kako 360 stupanjski video, integrirati u web stranice i jednostavno priključiti VR naočale te ih promatrati u virtualnoj stvarnosti.

ERASMUS, ALUO, UNIRI, CIM APURI