Otvorenje izložbe 12. listopada Galerija KORTIL - HKD Rijeka - Trajanje izložbe 14. - 29. listopada

Simpozij 13. listopada 10 – 16 sati, Sveučilište Rijeka, VIP Salon

Projekcije 13. listopada u 20 sati, Astronomski centar Rijeka

Okrugli stol 14. listopada, Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka

Pojavom pandemije izazvane virusom mnogi procesi vezani uz razvoj i korištenje digitalne tehnologije postali su vidljivi i široko primjenjivi u praksi. U takvim okolnostima postavlja se pitanje važnosti etike u digitalnoj tehnologiji, te odnosa etike i estetike u post digitalnoj umjetnosti. Je li to nešto što je estetski i vizualno dopadljivo napravljeno da poštuje i određene etičke norme. Stoga će međunarodna izložba s nizom instalacija i projekcija medijske umjetnosti, simpozij i rasprave s prisutnim umjetnicima nastojati istražiti što znači etički pristup umjetničkom djelu i kako se to odražava u odnosu na estetiku u post digitalnoj umjetnosti kao značajnoj promjene u širem društvenom kontekstu.

Glowing Globe je međunarodna manifestacija koja će se održati četvrti put. Program je inovativan i edukativni istražujući pojmove i fenomene post digitalne kulture, što je posebno aktualno u suvremenoj umjetnosti i društvu.

Kustosice Ingeborg Fülepp i Dijana Protić

Sudionici: Filip Borelli (Croatia), Gloria Aino Grzywatz (Germany), Markus Hanakam & Roswitha Schuller (Austria), Asja Makarević (BH), Anastasia Marčelja (Hrvatska), Katarina Podobnik (Croatia), Dijana Protić (Croatia), Nika Oblak & Primož Novak (Slovenia), Mario MU (Croatia), Rivka Rinn (Israel)

Uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Rijeke

Centar za inovativne medije APURI u suradnji s Galerijom Kortil-HKD Rijeka, Austrijskim kulturnim forumom u Zagrebu, Francuskim institutom u Zagrebu, Ministarstvom kulture RS, koprodukcija Aksioma – Institut za suvremenu umjetnost Ljubljana, Astronomskim centrom Rijeka i WHW Zagreb.