They

U sklopu međunarodnog projekta „They:live student lives revealed through context-based art practices“ održat će se predstavljanje knjige pod nazivom „They:live. Exploring student lives through photography, oral history and context based art“ .

Sveučilište Rey Juan Carlos (URJC), Madrid, Španjolska

22.03.2024. u 18.00 sati, Salón de Actos de la Sede de Quintana

Knjiga predstavlja istraživanje studenskog života kombinirajući fotografiju, tekstove, usmenu povijest i kontekstualnu umjetnost s ciljem pružanja perspektive na sveučilišna iskustva studenata od kraja Drugog svjetskog rata do danas.

Predstavljanje knjige voditi će Andrija Stojanović i Maida Gruden; članovi Doma kulture „Studentski grad“ (DKSG) iz Beograda, Sonja Dragović; doktorandica i istraživačica pri Centru za socio-ekonomske i prostorne studije (DIN MIA’CET) na Sveučilišnom institutu u Lisabonu i Lorenzo Torres Hortelano, profesor audiovizualnih komunikacija na Sveučilištu Rey Juan Carlos (URJC) koji je i glavni urednik knjige.

Na promociji će sudjelovati i Mercedes del Hoyo, prorektorica za kampus, kulturu i sport URJC-a i Raquel Sardá, prodekanica za kampus, infrastrukturu i laboratorije Filozofskog fakulteta i humanističkih znanosti URJC-a.

Knjiga predstavlja završni rezultat međunarodnog projekta koji je potaknuo studentsku populaciju u zajedničkom kreiranju suvremene umjetnosti, koristeći arhivske materijale te sudjelovanjem u participativnim umjetničkim aktivnostima tijekom rezidencijalnih boravaka umjetnika u studentskim kampusima.

Voditelj projekta: Dom kulture „Studenski grad“ (DKSG), Beograd

Partneri projekta: Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci (APURI), Međunarodni centar za arhivska istraživanja - ICARUS Hrvatska, Institut za suvremenu umjetnost Crne Gore (ICA), Sveučilište Rey Juan Carlos (URJC), Madrid

Projekt je financiran iz programa Europske unije, Kreativna Europa.

Više informacija o projektu:

https://theylive.eu/