Međunarodni studentski filmski festival - STIFF poziva studentice i studente APURI te alumne koji su diplomirali u posljednje tri godine da se prijave na natječaj izrade idejnog i izvedbenog rješenja za višegodišnju nagradu STIFF festivala koji će se održati od 21. do 23. studenog 2024.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. Pokrenut je u produkciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Filmaktiv, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

Festival svake godine dodjeljuje četiri nagrade: za najbolji dokumentarni, igrani i animirani film, te nagradu publike.

Neki od ključnih pojmova za razumijevanje STIFF festivala su: mladi, kreativnost, društvena angažiranost, film, igra, eksperiment.

Tehničke propozicije natječaja:

  • Autor/ica mora izraditi četiri nagrade za ovogodišnji festival (za najbolji dokumentarni, igrani i animirani film, te nagradu publike) te svaku nagradu u pet različitih, blago modificiranih varijanti koje će se koristiti za iduća izdanja festivala
  • Nagrada mora biti visine maksimalno do 30 cm, težine maksimalno do 500 g
  • Na nagradi mora postojati izdvojeno vidljivo mjesto za pločicu okvirnih dimenzija 10x3 cm na kojoj će biti navedeni naziv nagrade i festivala, godina te festivalski logo
  • Potrebno je priložiti 3D prijedlog u mjerilu 1:1, kratak opis rada, kontakt podatke autora/ice, dizajn kutije za transport, budžet i vrijeme potrebno za izradu
  • Nagrade moraju biti sigurne za transport
  • Prijavitelji/ce mogu priložiti najviše dva idejna rješenja.

Natječaj je otvoren od 7.svibnja do 5. lipnja 2024. Pravo na prijavu imaju sve studentice i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te alumni koji su diplomirali od početka 2021. do dana objave natječaja.

Prijave se podnose u digitalnom obliku na e-mail dekanat@apuri.uniri.hr

Prijave će pregledati stručni žiri u sastavu: Hrvoje Urumović, Luka Petrinjak, Marin Lukanović, Damir Bralić i Katarina Kožul.

Stručni žiri će odlučiti koji će radovi biti nagrađeni i o tome obavijestiti predlagatelje najkasnije do 20.6.2024.

Najbolji rad biti će nagrađen iznosom od 800€ bruto koji pokriva troškove izrade samog rada, kutiju i honorar.