Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci poziva umjetnice koje već aktivno djeluju na područjima vizualne i likovne umjetnosti (kiparice, grafičarke, slikarice, dizajnerice, fotografkinje) na edukativnu radionicu „PODUZETNA UMJETNOST“.

Radionica je besplatna za sve polaznice programa. Vrijednost programa od 20.000,00 HRK po polaznici financira Europska Unija u okviru programa Kreativna Europa.

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci jedan je od deset partnera EU zemalja uključenih u projekt „Womarts – Woman Equal Share Presence in Arts and Creative Industries“ kojim se želi povećati vidljivost i zastupljenost žena u području umjetnosti.

Glavni cilj radionice je povezivanje umjetnosti i ekonomije kroz pripremu umjetnica za poduzetništvo, komercijalizaciju i marketing te rada na vlastitim poslovnim idejama uz mentorstvo.

Projektni partneri će održati grupne i individualne (coaching i mentoring) radionice prema terminima i temama u sljedećem rasporedu:

 1. 03.07.2021. PRAVNI OKVIR ZA OBAVLJANJE UMJETNIČKE DJELATNOSTI (pravni oblici poslovanja, porezi, troškovi, prihodi, račun dobiti i gubitka, ugovori)
 2. 08.07.2021. IDENTITET UMJETNICE (motivacija, svrha/vrijednosti, samoosviještavanje, postavljanje granica, verbalna i neverbalna komunikacija, žensko liderstvo, Womarts platform),
 3. 10.07.2021. INTERNACIONALIZACIJA DJELOVANJA (rezidencije, financiranje; fondacije, zaklade, sponzorstva)
 4. 13.07.2021. IZLAZAK NA TRŽIŠTE (komunikacijske i prezentacijske vještine, pitching, networking, sastanci, speed meetings, poslovni plan, određivanje cijena i pregovaranje, uspješni primjeri)
 5. INDIVIDUALNO MENTORSTVO (online, prema dogovoru sa polaznicama programa)
 6. ZAVRŠETAK PROGRAMA (podjela diploma)

Suradnici, predavači i mentori radionica:

 1. Ivana Conjar, poslovna psihologinja i komunikologinja s desetljećem iskustva u upravljanju MBA programima i programima obrazovanja za rukovoditelje
 2. Siniša Milković, diplomirani pravnik, stručnjak za provođenje potpora za samozapošljavanje, poduzetnik
 3. Ivana Koraj, diplomirana psihologinja, direktorica razvoja kadrova u tvrtki Maistra d.d.
 4. Gorčin Dizdar, doktor znanosti, predsjednik Fondacije Mak Dizdar

Nositelji programa:

 1. Marko Lučić, magistar menadžmenta, osnivač i glavni urednik časopisa qLife, prve i jedine stručne publikacije za liderstvo, menadžment i organizacijski razvoj u regiji i voditelj qAcademy radionica
 2. Bor Dizdar, grafički i web dizajner s 15 godina iskustva u polju reklamnih kampanja, kulture, izdavaštva, arhitekture, video i filmske produkcije te rada s mikro, malim i velikim poduzećima

Broj prijava je ograničen kako bi se osiguralo više osobnog prostora za svakog polaznika.

Kat ispod dvorane održavanja edukativnih radionica, u prostorijama Vijećnice Akademije primijenjenih umjetnosti, biti će osigurana usluga cateringa.

Prijave za sudjelovanje na radionicama moguće su do 20. lipnja 2021, na e-mail: jbilovic@apuri.uniri.hr Uz prijavu je potrebno priložiti kratku biografiju i kontakt podatke.

Radionice će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Nakon Vaše prijave, kontaktirat ćemo vas za intervju.

Informacije o programu možete pročitati i u PDF-u “Womarts program treninga.pdf”