Izložba radova studentica i studenata rezultat je nastavnih aktivnosti Studija Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna, u okviru kolegija Dizajn interaktivnih medija, pod mentorstvom Doc. art. Elvisa Krstulovića. Predstavljeni radovi ostvareni su tijekom zimskog semestra 2023./2024. godine a dio su projekta digitalizacije procesa učestalih radnji u funkcioniranju akademije.

Akademija u svakodnevnim nastavnim aktivnostima pruža svojim studentima, zaposlenicima i suradnicima mogućnost iznajmljivanja različite opreme kao što je foto oprema, digitalni tableti za crtanje itd. Studenti na trećoj godini prijediplomskog studija, sudjelovali su u osmišljavanju i oblikovanju modula mrežne aplikacije za nadzor i iznajmljivanje opreme akademije.

Iako postoje gotova rješenja za praćenje rezultata rada studentica i studenata, poput Merlin sustava Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci, prepoznala je nedostatke ovakvih rješenja u odnosu na specifičnost obrazovanja u polju kreativnih djelatnosti. Studenti na prvoj godini diplomskog studija, sudjelovali su u osmišljavanju i oblikovanju modula mrežne aplikacije za praćenje, promociju i arhiviranje radova studenata.

Studentski radovi predstavljaju prvu fazu u razvoju projekta digitalizacije tijekom kojeg su razvijeni prototipi za temeljne funkcionalnosti i izgled. Na temelju ovih prototipa stupa se u sljedeću fazu razrade, razvoja i testiranja.

Tijekom otvorenja, dodijeljene su i nagrade za najuspješnija ostvarenja

Za modul aplikacije za praćenje, promociju i arhiviranje radova studenata, nagradu je dobio grupni rad koji so realizirali studenti: Ana Šegota, David Lukić i Edo Begagić.

Za modul aplikacije za iznajmljivanje opreme prvu nagradu je dobio rad Jana Pavlatića, drugu nagradu je dobio rad Maria Lombarovića a treću nagradu ostvario je rad Filipe Ivande.

Za aplikaciju za praćenje, promociju i arhiviranje radova studenata birao je sljedeći žiri

Za aplikaciju za iznajmljivanje opreme birao je sljedeći žiri