Grafički dizajn

ODRŽAVA SE NA
PREDDIPLOMSKI: Grafički dizajn i vizualne komunikacije
DIPLOMSKI: Vizualne komunikacije i grafički dizajn
Natrag
Grafički dizajn

Što je grafički dizajn

Grafički dizajn je praksa oblikovanja načina na koji se komunicira neki brend, usluga, proizvod, ili pak cilj od društvenog značaja. Grafički dizajn vizualnim sredstvima (grafički znakovi, fotografija, boja, tipografija i sl.) rješava određeni problem. Oblikuje dvodimenzionalne i trodimenzionalne proizvode istovremeno vodeći računa o estetici i funkcionalnosti – od plakata i ambalaža do oblikovanja izložbenih prostora. Danas se grafički dizajn koristi i novim tehnologijama, a njegovu primjenu nalazimo svuda oko nas.

Grafički dizajn svakom zadatku pristupa kao uzbudljivom, kreativnom, komunikacijskom izazovu.
Ako želiš stvarati vizualne koncepte koji inspiriraju, informiraju i transformiraju, onda je grafički dizajn za tebe.

Michael Bierut, Mastercard Logo
Michael Bierut, Mastercard Logo
Paula Scher, Strawberry Fields
Plakat Strawberry Fields, Paula Scher
Adrian Frutiger, Univers
Pismo Univers, Adrian Frutiger
Izložba Superstructure, Experminteal Jetset
Izložba Superstructure, Experminteal Jetset
Naši studenti

Kakva ću znanja steći?

Na preddiplomskom studiju upoznat ćeš se s osnovama dizajnerske struke kroz vježbe i projekte koji uključuju rad na grafičkom znaku, vizualnom identitetu, oblikovanju knjiga, brošura i ambalaža. Na diplomskoj razini proširit ćeš svoja znanja radom na kompleksnijim projektima tržišnih komunikacija. Također, utvrdit ćeš znanja iz kritičke analize, osmišljavanja, oglašavanja i komunikacije brenda. Kroz tematska predavanja i niz vježbi studij će ti pružiti cjelovito obrazovanje za grafičkog dizajnera u skladu sa suvremenim zahtjevima struke.

Radovi naših studenata

U sklopu studija studenti riješavaju razne dizajnerske probleme, od vizualnih identiteta i brandinga, oblikovanja knjiga i časopisa, plakata i packaginga do mobilnih aplikacija i web stranica.

Resursi i radna atmosfera?

Nastava grafičkog dizajna održava se u specijaliziranoj radionici opremljenoj računalima i tabletima za profesionalni rad na dizajnerskim i multimedijalnim projektima. Tu su i foto radionice opremljene digitalnom foto i video opremom, kao i resursima Centra za dizajn i produkciju, opremljenim za dvodimenzionalni i trodimenzionalni print, uvezivanje i sl. Radi se u malim grupama, u kreativnoj i opuštenoj atmosferi poštujući individualnost svakog studenta.