Radionica Science&Art@Hartera u organizaciji Centar za popularizaciju i promociju znanosti UNIRI održat će se 1. veljače 2024. godine na Sveučilištu u Rijeci (Kampus Trsat).

Opis: U uvodnom dijelu ove jednodnevne radionice (u trajanju od 8 sati) dat ćemo, kroz različite naočale, pogled na povijest i perspektive Hartere: povijesno-urbanistički kontekst, tehnologija koje je omogućila uspon Hartere i okoliš – suputnik na putu kojim je Hartera kročila. U nastavku radionice upoznat ćemo vas s primjerima dobre prakse u kojima su, uz upotrebu digitalnih alata, isprepleteni znanost i umjetnost. U završnom dijelu radionice, motivirani naučenim i kao posljedicu grupnog rada u interdisciplinarnim timovima, polaznici će predstaviti kako oni kroz svoje naočale vide riječku Harteru.

Organizatori: Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci, Centar za popularizaciju i promociju znanosti Sveučilišta u Rijeci, Prirodoslovni muzej Rijeka

Organizacijski odbor: Vedrana Mikulić Crnković, Željka Modrić Surina, Ingeborg Fülepp, Iva Mrak, Kristina Pandža, Klara Bukovac

Radionica je namijenjena općoj populaciji (učenicima srednje škole, studentima, znanstvenicima, nastavnicima, umjetnicima, …). Broj polaznika je ograničen te je obavezna prijava za radionicu na elektronsku poštu klara@prirodoslovni.com (Klara Bukovac, Prirodoslovni muzej Rijeka). Prijave se zaprimaju do 29. siječnja 2024. odnosno do popunjenja mjesta.

Program i detaljnije informacije pročitajte na linku:
https://socri.uniri.hr/sci_art_hartera2024/