Darija žmak Najavadarija žei

U četvrtak, 20. lipnja s početkom u 19 sati, u Galeriji ULUPUH na zagrebačkoj Ilici, Darija Žmak Kunić, riječka multimedijalna umjetnica otvara samostalnu izložbu „Da sam stablo bila bih hrast“, a u kustoskom konceptu K Kolektiva – Katerine Jovanović i Katarine Podobnik, povjesničarki umjetnosti.

Iz predgovora izložbe:

„Da sam stablo bila bih hrast sukus je intimističke priče koja svoj narativ temelji na osobnim analizama, dubokoj bliskosti i zajedničkom inatu kao rezultatu kreativnih potencijala upisanih u svaki pojedini rad. Stvaralačke instinkte umjetnica kanalizira introspekcijskim procesima, a baveći se onim intimnim i obiteljskim, radovi su ujedno i njene osobne psihoanalize. Darija Žmak Kunić ciklus u cijelosti temelji na obiteljskoj ostavštini materijalizirajući pojmove privatno/naslijeđeno/javno. U nastojanju evociranja majčinog prisustva, tkanine iz majčina ormara pretvara u artefakte, udahnjujući im novi život, snagu i ulogu.“ K kolektiv (Katerina Jovanović i Katarina Podobnik)

Posjetitelji će moći razgledati izložbu do 4. srpnja u Galeriji ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb, radnim danom od 10 do 17 sati i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.