Structure600px

16. izdanje međunarodnog medaljerskog projekta pod nazivom „Struktura” nastavak je prethodnih međunarodnih projekata medaljerstva koji se održavaju od 2009. godine. U projektu sudjeluju studiji na kojima se podučava suvremena medaljerska umjetnost sa 13 sveučilišta iz 10 zemalja, uključujući: Bugarsku, Hrvatsku, Japan, Španjolsku, Litvu, Latviju, Portugal, Poljsku i grupu umjetnika: Mashiko Group Medialia … Rack and Hamper Gallery, SAD. Ukupno je 164 ljudi razmjenjivalo svoja umjetnička iskustva i misli o temi „Struktura” i njezinim interpretacijama. Cijeli projekt pokazuje veliku raznolikost u percepciji tendencija i razvoja suvremene medaljerske umjetnosti, s formalne perspektive i šire shvaćene kreacije u korištenju različitih materijala.

Ovaj projekt omogućuje široku razmjenu različitih iskustava u suvremenoj medaljerskoj umjetnosti iz centara diljem svijeta. Također pokazuje koliko je dragocjena i vrijedna međusobna suradnja i iskustvo stečeno iz nje.

Koordinator projekta je profesor Sebastian Mikołajczak s Fakulteta likovnih umjetnosti, Sveučilište Nicolaus Copernicus u Toruńu, Poljska.

Radove ostvarene u sklopu projekta pogledajte ovdje.