Tajana Kraus

Povjesničarka i povjesničarka umjetnosti. Tijekom studentskih dana posvetila se raznovrsnim projektima na području povijesti umjetnosti. Sudjelovala je na Trećem međunarodnom kongresu studenata povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te na projektu digitalizacije kulturne baštine grada Rijeke pod nazivom ‘Riječka industrija’ koji se bavio izradom kataloških jedinica postavljenih na internet stranicu www.rijekaheritage.org. Radila je kao mentor učenicima srednjih škola u projektu ‘Kako čitati grad?’ koji se provodio u sklopu cjeloživotnog obrazovanja Odsjeka za povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Ima profesorsko iskustvo rada u osnovnim i srednjim školama, a trenutno radi kao vanjska suradnica-asistentica na Katedri za povijest umjetnosti i opće predmete Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Završila je Filozofski fakultet u Rijeci, smjer Povijesti i Povijesti umjetnosti. Diplomirala je na području povijesti umjetnosti, a stručni ispit položila je za profesora povijesti i povijesti umjetnosti.

Surađuje na preddiplomskom studiju Primijenjene umjetnosti i Likovne pedagogije, gdje sudjeluje u održavanju seminara, i to na kolegijima Povijest umjetnosti starog vijeka, Povijest umjetnosti srednjeg vijeka, Povijest renesansne umjetnosti i Povijest barokne umjetnosti.

Katedra:
Teorijski predmeti
Studij/i:
LP, PU
Email:
tajana.kraus@apuri.uniri.hr