Petra Mrsa, Portret

Umjetnica i fotografkinja koja redovito izlaže u galerijama i muzejima u Hrvatskoj i inozemstvu. Njezin je rad uključen u zbirke Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, Muzeja grada Zagreba i Galerije Rigo u Novigradu, a prezentiran je i na platformi suvremene hrvatske fotografije. Njezini radovi primijenjene fotografije objavljeni su u mnogobrojnim publikacijama (Elle, Grazia i dr.), te su korišteni na plakatima za Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, kazalište ZKM i drugdje. Godine 2015. osvojila je nagrade VIG Special Invitation na ESSL Art Award i Ex Aequo na 24. Slavonskom Bijenalu, a 2014. je osvojila Nagradu za najbolji portfolio na Savignano Immagini Festivalu.
U suradnji s umjetničkim organizacijama i institucijama (Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Udruga Drugo more i dr.) osmišljava i provodi razne umjetničke radionice i projekte za sve dobne skupine.

Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu i psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirala je snimanje 2014. godine na Odsjeku za film i snimanje Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Akademske godine 2018./2019. sudjelovala je na jednogodišnjem poslijediplomskom internacionalnom umjetničkom programu kustoskog kolektiva What, How & For Whom/WHW u Zagrebu. Svoju je profesionalnu jednogodišnju praksu provela radeći kao asistentica u Hoxton Gallery u Londonu.

Surađuje na kolegijima Osnove fotografije I, II, III i IV te na kolegijima Fotografija I i II na preddiplomskom studiju Likovne pedagogije.

Katedra:
Intermedija
Studij/i:
LP, PU
Email:
petra.mrsa@apuri.uniri.hr

Radovi nastavnika

Changing Conditions Changing Minds
Exploring The Environment 2
Its So Calm No One Around
Rad Sa Studentima Gostovanje U Novom Sadu
Rad Sa Studentima Inside Out
Rad Sa Studentima Island Is Our Gallery2
Rad Sa Studentima U Dijalogu S Definicijom
Vjezbanje Obitelji