Podobnik Katarina

Kao mlada kustosica i povjesničarka umjetnosti, Katarina Podobnik (1991., Rijeka) u svom radu ponajviše okuplja i izlaže mladu nacionalnu suvremenu umjetničku scenu, ostvarivši nekolicinu umjetničkih projekata unutar i van granica RH (Rijeka, Zagreb, Novigrad, Ljubljana, Beograd, Novi Sad). Od 2018. godine, u funkciji pisanja likovne kritike, vanjska je dopisnica znanstveno-umjetničkih časopisa “Art Magazin Kontura” i “Vijenac”.

Asistentica je na preddiplomskom studiju Likovne pedagogije i Primijenjene umjetnosti, kolegija “Povijest umjetnosti 19. stoljeća” te “Povijest umjetnosti 20. stoljeća” nositeljice izv. prof. dr. sc. Katarine Rukavine. Zalaže se za poticanje interdisciplinarnih aktivnosti studenata/-ica, provedbom umjetničko-didaktičkih projekata s krajnjim ishodom u obliku likovnih izložbi. Suradnica je Centra za inovativne medije (Center for Innovative Media, CIM) pri APURI.

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje je stekla akademski stupanj magistre povijesti umjetnosti i filozofije. Nakon stručnog usavršavanja u Modernoj galeriji u Zagrebu, položivši stručni ispit, stekla je titulu kustosa.

Katedra:
Teorijski predmeti
Studij/i:
LP, PU
Email:
katarina.podobnik@uniri.hr