Crtanje

ODRŽAVA SE NA
PREDDIPLOMSKI: Primijenjena umjetnost, Likovna pedegogija, Grafički dizajn i vizualne komunikacije
DIPLOMSKI: Primijenjena umjetnost, Likovna pedegogija, Vizualne komunikacije i grafički dizajn
Natrag
Crtanje

Što je crtanje?

Crtež može biti samostalno, potpuno završeno umjetničko djelo. Riječ je o univerzalnom načinu izražavanja i jednom od važnijih čimbenika vizualnih umjetnosti. Poznajemo više načina crtanja: bilješku ili kroki, studiju, crtež razrađen u detaljima i eksperimentalni crtež, da nabrojimo tek neke. Umjetnički crtež je osnova i drugih oblika likovnog stvaranja – grafike, slikarstva, kiparstva, arhitekture i dizajna –  i u tome leži njegov značaj.

Pretpostavljamo da si ovdje jer oduvijek nešto crtaš. Ako te praznina papira izaziva da je ispuniš olovkom, kredom, ugljenom ili perom, na pravom si mjestu.

Naši studenti

Kakva ću znanja steći?

Savladat ćeš različite metode, žanrove i tehnike crteža koje uključuju crtanje portreta, akta i kompozicije. Na diplomskom studiju crtanju pristupamo kao vježbanju vizualnog jezika koji se potom usavršava unutar jezika slikarstva, kiparstva, grafike, novih medija i dizajna. Na kolegiju Eksperimentalno crtanje steći ćeš potrebna znanja koja će ti pomoći da samostalno definiraš osobnu likovnu gramatiku i da primijeniš novostečena iskustva na vlastita likovna istraživanja.

Radovi naših studenata

Resursi i radna atmosfera?

Nastava iz crtanja izvodi se u suvremeno opremljenoj učionici u kojoj ćeš crtati prema umjetničkim reprodukcijama, skeletonu i živom modelu. Radi se u malim grupama, u kreativnoj i opuštenoj atmosferi, poštujući individualnost svakog studenta.