Objekti za tijelo i prostor

ODRŽAVA SE NA
PREDDIPLOMSKI Primijenjena umjetnost, Likovna pedagogija
DIPLOMSKI: Primijenjena umjetnost, Likovna pedagogija
Natrag
Objekti za tijelo i prostor

Što su objekti za tijelo i prostor?

Objekti za tijelo i prostor je interdisciplinarni studij koji propituje odnose i međusobne utjecaje tijela, prostora, svijetla, osobnosti, estetike, te prirodnog i urbanog okoliša. Studiji omogućavaju korištenje svih poznatih medija i materijala koji mogu poslužiti studentima da se što jasnije izraze. Temeljni materijali koji se koriste tijekom studija su održivi, reciklirani, prirodni i odbačeni materijali, međutim razvojem sadržaja i ideja koriste se i ostali mediji: fotografija, video, grafičke, slikarske i kiparske tehnike. Kolegiji se razvijaju u odnosu na proširenje prostora koje zahvaća ideja o ulozi tijela u suvremenosti te nastoji aktivno sudjelovati u propitivanju naše egzistencije na planeti Zemlji i sukladno tome i ulozi koju ti objekti za tijelo i prostor u njoj imaju.

Objekti za tijelo i prostor nastoje razviti kod studenata razumijevanje za tijelo i prostor te objekte koji služe njihovom povezivanju, te istovremeno dotaknuti interes za duhovnost predmeta iz svakodnevne upotrebe i mogućnost rješavanja oblikovnih problema koje oni postavljaju.

Naši studenti

Kakva ću znanja steći?

Uključujući znanja iz područja umjetnosti, dizajna, arhitekture, psihologije, antropologije, tehnologije i sociologije, kolegij Objekti za tijelo i prostor svojim programom razvija svijest i senzibilitet o stvarnim potrebama korisnika u odnosu prema prirodi i društvu, uključujući rastezljivu činjenicu vremena. Program na složeni način uravnotežuje znanja o prirodi tijela i prostora, oblicima i njihovoj funkciji sa tehnološkom izradom predmeta.

Radovi naših studenata

Resursi i radna atmosfera?

Nastava se odvija u radionici korištenjem recikliranih, odbačenih, nađenih i održivih materijala. Dodatna sredstva su medijske aparature. Radi se individualno, po određenim temama s namjerom izlaganja na većim dizajnerskim, umjetničkim ili znanstvenim manifestacijama.